Copyright by Sniper67

Publiceren in deze rubriek kan enkel door Spearhead-leden.

De advertenties blijven online voor een maximale duur van 4 maand.
De verkoper zal de webmaster of redactie verwittigen indien een transactie is afgehandeld.

U kan uw aanvraag rechtstreeks aan de redactie doorgeven.
Foto's van gezochte (V) of aangeboden (A) artikels kunnen worden bijgevoegd.

7917
A

M38 NEKAF
In prima staat
POTK

Kamiel Van Opstal - 0487 / 18 29 19

7917
A

Aanhangwagen
Vraagprijs 150€

Foto_1
Foto_2
Foto_3
Foto_4

Ronnie Druyts - 0495 / 78 94 88 - ronniestella@hotmail.com

8017
A

Diesel motor Peugeot INDENOR 1900 voor Jeep, Willys, CJ3 of Hotchkiss

Inclusief startrelais, contact, gloeilamp en nieuwe gereviseerde startmotor (alles nieuw sinds 2015)
Nieuwe V-riempjes en dieseltank
Voorlopig nog alles gemonteerd

Vraagprijs: 750€

Guy Meysmans - 0495 / 46 48 25

8017
A

Troostwijk verkoopt historische militaire collectie

Historische militaire objecten zijn bijzonder populair. Vooral materiaal uit de Tweede Wereldoorlog is erg gegeerd bij verzamelaars. Niet elke dag wordt er echter een collectie aangeboden zoals die vandaag op de website van Troostwijk te bewonderen is. Indrukwekkende militaire trucks, een prachtige jeep uit bouwjaar 1942 en zelfs een Canadese ‘halftrack’ met luchtafweergeschut, alles samen genoeg om een klein militair museum mee samen te stellen. Op 25 maart is de volledige collectie in Antwerpen te bezichtigen. De online verkoping via Troostwijk sluit af op 28 maart.

Indrukwekkende privécollectie

Initiatiefnemer van de verkoop is Ivo Rigter Sr., een bekende naam in het milieu van verzamelaars van militair materiaal. Met zijn bedrijf BAIV (British and American Infantry Vehicles), stelt hij militaire voertuigen op een professionele manier op punt. “Het is begonnen met een passie voor Britse en Amerikaanse militaire voertuigen. Mijn zoon en ik sleutelden daar graag aan, maar na een paar jaar werd het een professionelere aangelegenheid,” stelt Rigter. Zo kwam hij ook in contact met Peter Van de Perck. Samen met zijn grootvader bouwde Van De Perck een indrukwekkende privécollectie uit. Na het overlijden van zijn grootvader twee jaar geleden ontstond het idee om de collectie in één keer volledig van de hand te doen. Nu is het dus zover.

Van zaklamp tot truck met afweergeschut

Bij de collectie zitten een paar heel opvallende stukken. Zo is er bijvoorbeeld een bijzondere Canadese halftrack – dus met rupsbanden achteraan en gewone wielen vooraan – te bewonderen, volledig uitgerust met afweergeschut. Een ander pronkstuk is een zeldzame GMC truck uit 1942, die door de genie werd gebruikt en beschikt over een in goede staat verkerende Le-Roy compressor.

Maar ook wie het minder groots ziet kan een slag slaan. “Naast militaire voertuigen zijn er ook verschillende kavels met toebehoren. Denk maar aan opbergdozen voor ammunitie, kledij, jerrycans, een zaklamp… Met wat geluk kunnen liefhebbers misschien wel een koopje doen,” aldus Rigter.

Waarom Troostwijk

De keuze voor een verkoping via Troostwijk is logisch, stelt Rigter. "Troostwijk heeft veel ervaring binnen dit specifieke domein, het is dan ook niet de eerste keer dat we met hen samenwerken. Dankzij hun contacten in meer dan 125 landen kunnen we veel meer geïnteresseerden bereiken. Dat is des te interessanter gezien verzamelaars van dit soort objecten over de hele wereld zijn verspreid. Ook het comfort speelt een rol. individueel verkopen is vaak een pak lastiger: er komen voortdurend kijkers langs en vanwege de exportcertificaten kunnen de voertuigen niet aan alle landen worden verkocht”, concludeert Rigter.

  • Afsluitingsdatum: 28 maart 2017 14u00 CET
  • Kijkdatum: 25 maart 2017 van 10u00 tot 16u00
  • Adres: Wilmingtonstraat 5 2030 Antwerpen

Meer info: https://www.troostwijkauctions.com/nl/military/01-24073/

Een eerste indruk: enkele foto's

***** vzw Spearhead Promotiemateriaal *****